Food

Helpful Hibiscus

Jun 1, 2018



Originally a flower, hibiscus is an amazing luscious plant that has tremendous health benefits, some even like to mention it as a superfood. Knowing this, want to know what it can do? Hibiscus is great for hydration, reducing inflammation, and loading your body up with:

Vitamin C
Increasing Immunity
Helping Aid Digestion
Promoting Circulation
Regulating Blood Pressure
Lowering Cholesterol
Protects Liver
Anti-Cancer Properties
Menstrual Pain
Antidepressant Properties


Brewing a cup of hibiscus tea is a great pick-me-up or a nice 3pm drink when we typically get tired, and a little snack-y. What’s nice about it is that it satisfies your sugar craving without actually taking in any sugar since it’s naturally sweet and tart (depending on how long you steep it for). Which is a perfect segue on how to brew hibiscus tea. One of the most important things is to not over-steep it, like I briefly mentioned above. If you let the petals brew too long, you can end up with a tea that’s way too bitter and therefore, unenjoyably. More in this case, is definitely not better. To be on the safe side, take 2 teaspoons of hibiscus dried tea leaves and add it to boiling water (in a loose-leaf teapot, French Press, individual tea strainer, etc) and let it steep for five minutes. Once ready, strain it and then add in your favorite garnishes (maybe mint, honey, or stevia?)
Lastly but certainly not least, hibiscus is great for beauty. Free radical damage from stress, poor diet choices, and pollution are major factors in premature aging and overall skin quality. And because hibiscus is full of antioxidants it helps combat free radicals and keeps the skin youthful, which I will gladly drink to!





元々、花で知られるハイビスカスは、驚異的な健康的利点を持っている美しい植物であり、スーパーフードとしても紹介されています。どんな効果があるか知りたいですか? ハイビスカスは、水分補給、炎症の軽減、身体の負荷に最適です:

ビタミンC
免疫増加
消化機能を助ける
循環を促進する
血圧の調節
コレステロールを下げる
肝臓を保護する
抗がん作用
生理痛の軽減
抗うつ薬の性質


ハイビスカス紅茶は、疲れた時に元気をくれ、ちょっとしたおやつタイムに最適です。素晴らしいことに、ハイビスカスには自然な甘みがあるので、砂糖を摂らずに糖分の欲求を満たしてくれるということです。ハイビスカス紅茶の淹れ方で、最も重要なことの1つは、上で簡単に述べたように、長い時間をかけないことです。もしあなたが花弁を長時間沸かしてしまうと、とても渋いお茶になってしまします。美味しいお茶にするには、ハイビスカス乾燥茶葉のティースプーン2杯を沸騰水(紅葉のティーポット、フレンチプレス、個々の茶ストレーナー等)で5分置きます。準備が整って茶葉を濾したら、お気に入りの付け合せ(ミント、ハチミツ、ステビアなど)を加えてください。
最後になりましたが、ハイビスカスは美容に最適の植物です。ストレス、貧しい食生活、および汚染は、老化と肌質悪化の主要な要因です。ハイビスカスには抗酸化物質がたくさん含まれているので、フリーラジカルとの闘いを助け、若々しい肌を保ちます。私は喜んで摂りいれます!