Food

Surprising Superfoods

Sep 3, 2018



Spices are known to be some of the original superfoods. They’ve been used in Traditional Chinese Medicine (TCM) and Ayurveda for centuries as potent healers and have a myriad of studies to show for it. However, not all spices are alike. Make sure you use high-quality, organic spices to receive the most benefits. Some healthful and inexpensive spices to always have on hand are


Cinnamon


Cinnamon has one of the highest antioxidant levels of any spice. It’s highly effective in stabilizing blood sugar levels and improves insulin sensitivity. Cinnamon also has powerful anti-inflammatory properties, and helps relive pain and stiffness in muscles and joints. Not to mention it’s one of the top fat-burning spices. Cinnamon is also rich in manganese, which is great for metabolizing fat and carbohydrates. Try sprinkling some cinnamon in your coffee, oatmeal or roasted veggies!


Black Pepper


Black pepper may seem objectively basic- and is typically found it every household, diner, or café, but contains surprising health benefits. The core compound responsible for its classic flavor is piperine. In the wellness space, black pepper is most known for making turmeric more bioavailable. Piperine increases not only the bioavailability of turmeric but also other phytochemicals (the good stuff in fruits and veggies). What does this mean exactly? Freshly ground pepper helps you absorb even more nutrients from any produce you’re already consuming. It’s also known to help enhance digestion.


Turmeric

By now, I’m sure everyone is aware of turmeric’s powerful benefits. It has been used in Ayurvedic medicine for centuries due to its anti-inflammatory, antibacterial and antiviral properties. The active ingredient is curcumin, and has incredible anti-inflammatory benefits. Turmeric also improves liver function, lowers homocysteine and can help prevent heart disease. If you’re not a fan of the taste (it can be a bit overwhelming to some) you can try sprinkling it in a dish you’re making. A small amount in smoothies, stir-fries, pasta sauces and salads can make it undetectable. Just make sure to add in some ground black pepper and some sort of fat (avocado, avocado oil, olive oil, or coconut oil/ coconut milk) for maximum absorption!


Cardamom

Cardamom, a commonly used spice in Scandinavia, is very versatile and unique. It’s sweet and savory, perfect for a myriad of recipes- like warm oatmeal, or mixed into nut butter. This spice is a powerful inflammation fighter and helps stabilize blood sugar (much like cinnamon). Also, a little fun fact- the essential oil of cardamom is one of the few spices that have high amounts of iron and manganese in it. Not to mention it’s a great digestive aid and antiseptic. Try crushing a cardamom pod and steep it in hot water for about 5-10 minutes to make a tea. It’ll be sure to satisfy any after dinner sugar craving.





一部のスパイスはスーパーフードの元祖だったといわれています。元々は、中国の伝統的な漢方薬として使用され、インドの伝統的な医学であるアーユルヴェーダにおいても、何世紀にもわたって効能のある回復薬として無数の研究資料に記されています。


シナモン

シナモンは、最も抗酸化作用があるスパイスの一つです。血糖値を安定させるのに高い効果があり、インシュリンなどの効果にも良い影響を与えます。またシナモンには炎症を抑える効果があり、痛みを軽減させ、筋肉や関節を強くしてくれます。もちろん、脂肪を燃焼させてくれるスパイスという事でも有名です。シナモンにはマンガンが多く含まれ、炭水化物や脂肪を代謝させてくれます。コーヒーやオートミール、ローストした野菜などに振りかけてみてください。


ブラックペッパー

ブラックペッパーは最もベーシックで、どこでも手に入りますが、とても健康に効果をもたらす物が含まれています。芯に含まれるピペリンという成分はあの独特な風味の元となっています。ブラックペッパーは、ターメリックをさらに体内に吸収されやすくする効果もあります。またピペリンはターメリックだけでなく、その他の諸々の食材の良い部分を吸収させやすくしてくれます。これはどういう事かというと、新鮮なパウダー状にしたブラックペッパーは、普段私たちが摂りいれている様々な食材から、より多くの栄養素を吸収する手助けをしてくれているのです。また消化を良くする事でも知られています。


ターメリック

最近ではもう多くの人がターメリックのもたらす効能をご存じだと思います。インドでは何世紀にも渡ってアーユルヴェーダの薬でも用いられ、炎症、消毒、ウィルスなどに効きます。成分としては、クルクミンがあり炎症にとても高い効果があります。ターメリックも肝臓機能に良い影響を与え、低ホモシステイン、心臓病の予防としても使用されます。もし風味が苦手な方は、少し料理にふりかけてみるだけでも良いと思います。スムージーに少量入れてみるのもいいですし、炒めものやパスタのソースやサラダに少量加えるとそこまで風味を感じる事なく取り入れる事ができます。粉末状にしたブラックペッパーと脂肪分(アボカド、アボカドオイル、オリーブ、オリーブオイル、ココナッツオイル、ココナッツミルクなど)を加えると吸収作用を画期的に高めてくれます。


シナモン

シナモンは、最も抗酸化作用があるスパイスの一つです。血糖値を安定させるのに高い効果があり、インシュリンなどの効果にも良い影響を与えます。またシナモンには炎症を抑える効果があり、痛みを軽減させ、筋肉や関節を強くしてくれます。言うまでもなく、脂肪を燃焼させてくれるスパイスという事でも有名です。シナモンにはマンガンが多く含まれ、炭水化物や脂肪を代謝させてくれます。コーヒーやオートミール、ローストした野菜などに振り掛けてみてください。


カルダモン

カルダモンは、スカンジナビア地方ではとてもポピュラーで、用途が広くユニークなスパイスです。甘く良い香りがして、無数のレシピに使える最適な調味料です。例えば温かいオートミール、ナッツバターに混ぜたりするのも良いでしょう。このスパイスはシナモンのように血糖値を抑えてくれ、また炎症系にもとても効きます。また、他にはないメリットもあります。カルダモンのエッセンシャルオイルは鉄分とマンガンを豊富に含む数少ないスパイスのうちのひとつなのです。言うまでもなく、消化力が強く、消毒剤としても使用できます。砕いたカルダモンをお湯に入れて5-10分程で出来るカルダモンティーをぜひ試してみてください。食後にとても満足感を与えてくれるうえに、消化の手助けもしてくれます。