Jun 15, 2017

From spices like turmeric and cardamom, to grains like quinoa and farro, it’s no surprise that ancient foods are making their way back to our lives and seen on modern menus. Ghee is another one of those ancient foods. It’s a clarified butter that dates back thousands of years to ancient India and is used in cooking and in Ayurvedic medicine. Think of it as a better for you kind of butter. Typical butter is composed of milk solids, butter fat and water however; ghee is butter without the milk solids or water. It’s clarified butter that’s heated and reduced. During this process milk solids will both float to the top and sink to the bottom. The milk solids are then triple-filtered out and what you’re left with is the pure healthy fat that’s great for digestion and metabolism.

So why choose ghee instead of butter? For starters, ghee has a high smoke point (450-485 degrees compared to 280 degrees for olive oil), meaning it doesn’t burn easily when heated. Which is important because once oils smoke they get turned into trans fat. It’s naturally spreadable so doesn’t need to be softened (unlike coconut oil) and it also doesn’t need to be refrigerated. Since there’s no milk solids or butterfat found in ghee (because it’s filtered out in the cooking process), it’s naturally lactose and dairy free. Though it doesn’t lower cholesterol, it certainly doesn’t add to it. Also, ghee is rich in Butyric Acid which helps your gut digest foods making it gut friendly for those with gut ailments such as Chron’s, gout and other autoimmune diseases. Ghee also helps your body integrate other nutrients when eaten in conjunction with ghee. It’s also high in fat soluble vitamins like A, D and E. Herbs can also be mixed with ghee to be more easily absorbed by the body.

One highly recognized company (based in Los Angeles) that’s making ghee a little more innovative right now is Fourth & Heart. They use the highest quality of grass-fed butter sourced in New Zealand from cooperative farms to make their ghee. Grass is already high in vitamins such as A, D, E, K and CLA. So naturally, when the cow’s milk is high with these vitamins, it goes directly into the butter and therefore the ghee. Fourth & Heart also has an array of flavors (Original, White Truffle Salt, Madagascar Vanilla Bean, California Garlic, and Himalayan Pink Salt) alongside ghee oil, cooking spray, and even individual serving packets. A lot of you might be wondering about the calorie content. With ghee a little goes a long way. For 1 teaspoon (about 5 grams) it’s only 45 calories and 5 grams of fat. What makes Fourth & Heart so special? They’ve made sure their ghee is 100% grass-fed, which is more coveted than being organic due to it being more humane and has even more health benefits – higher levels of CLA, better Omega 3 to Omega 6 fatty acid ratio, and more vitamins A and E. They are also the only company on the market that makes ghee to go, and has the product lineup that they do (flavors included). So if you’re looking to get some great health benefits while you cook, using some ghee is a great way to do so.

ウコンやカルダモンのようなスパイスからキノアやファーロのような穀物まで、古代の食べ物が私たちの生活に戻って現代のメニューに見られることは驚くことではありません。 ギーはその古代フードの一つです。 これは、古代インドで何千年も遡る、調理やアーユルヴェーダ薬で使用される澄ましバターです。良いバターとして考えてみてください。 典型的なバターは、乳固形分、バター脂肪および水からなりますが、 ギーはミルクの固形物や水分のないバターです。 加熱されて還元された透明なバターです。 このプロセスの間、ミルク固形物は上に浮かび底に沈む。 その固形物は3重のフィルターで除去され、残されたものは純粋で健康な脂肪で、それは消化と代謝にとても良いことです。


もっと知名度の高い会社(ロサンゼルスに拠点を置いています)が、今やもう少し革新的なもの、Fourth&Heartを作っています。彼らは、ニュージーランドで調達された最高品質の牧草を原料とするバターを協力農場から仕入れ、ギーを作ります。草はすでにA、D、E、K、CLAなどのビタミンが多く含まれています。自然と、牛乳のビタミン値が高くなり、それはバターに、すなわち、ギーに影響します。 Fourth&Heartには、フレーバー(オリジナル、ホワイトトリュフソルト、マダガスカルバニラビーン、カリフォルニアガーリック、ヒマラヤピンクソルト)もあり、ギーオイル、調理スプレー、さらには小分け用商品も提供しています。多くの方々は、カロリーについて気になるでしょう。ギーはその心配がいりません。 1ティースプーン(約5グラム)は、わずか45カロリーと5グラムの脂肪です。 さて、Fourth&Heartが特別である理由は何でしょうか?彼らのギーは100%芝を食べる牛からできたもので、これは、人道的であり、より多くの健康上の利益をもたらすといった点で、オーガニック素材以上に喜ばれるでしょう。 – CLA、オメガ3と6の脂肪酸割合も高く、ビタミンAとEも多く含みます。Fourth&Heartは、ギーをマーケットに出している唯一の企業であり、扱う製品のラインナップを持っています。だから、あなたの料理を少しでも健康的にするアイテムを探しているなら、ギーを使ってみるのはとても良いことです。